Február 26. – Hétfő

Full text search

Február 26. – Hétfő
– Somogyban tizenhárom ember esett a kutasi vonatszerencsétlenség áldozatául. A busz és a tehervonat balesetében további tizenöten megsérültek. A buszban összesen 28-an utaztak, az életben maradottak annak köszönhetik megmenekülésüket, hogy a busz az ütközés következtében kettészakadt, és a hátsó részből az utasok kiestek. A rendőrség közleményéből immár egyértelműen kiderült, hogy a balesetért a vasúti átjáró sorompókezelője a felelős, aki elfelejtette leengedni a sorompót. A négy gyermekét egyedül nevelő, 34 éves asszonyt a rendőrség őrizetbe vette.
– Medgyessy Péter bankvezetőt jelölte Horn Gyula a pénzügyminiszteri tisztségre. A kormányfő ehhez megszerezte a koalíciós pártok vezető politikusainak támogatását. Medgyessy, a Magyar Befektetési és Fejlesztési Bank 54 éves elnök-vezérigazgatója a parlamenti bizottsági meghallgatások után márciustól veheti át új hivatalát.
– Az Országgyűlésben megkezdték annak a törvényjavaslatnak a vitáját, amely közvetve Bokros Lajos pénzügyminiszter távozását okozta. A társadalombiztosítás idei költségvetését szabályozó törvény legfőbb célkitűzése, hogy 18 milliárd forint alá szorítsa az 50 milliárdos hiányt. Bokros Lajos ezt az új adónem bevezetésével szerette volna elérni, a kormánypárti képviselők módosító indítványa viszont elsősorban a tébéjárulékok hatékonyabb behajtására számít.
– A NATO boszniai vezetői elégedettek azzal a híddal, amelyet a béketeremtésben részt vevő magyar műszaki alakult épített. A magyar parancsnok feleségéről Zsuzsannának keresztelt, 220 méter hosszú Száva-híd a horvátországi Stara Gradiskát köti össze a boszniai szerb területen fekvő Bosanska Gradiskával.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi