Február 27. – Kedd

Full text search

Február 27. – Kedd
– A lemondott pénzügyminiszter nem kap végkielégítést, de a hat hónapos felmentési időre járó munkabér megilleti Bokros Lajost. Erről Kiss Elemér miniszterelnökségi államtitkár nyilatkozott, miután találkozott a Legfelsőbb Bíróság illetékes vezetőivel. A Miniszterelnöki Hivatal arról kért jogértelmezést a legmagasabb bírói testülettől, hogy a miniszterek jogviszonyát illetően milyen szabályokat lehet és kell alkalmazni. Kiss Elemér elmondta azt is, hogy a Horn-kormányból kivált miniszterek egyike se kapott végkielégítést, ugyanis országgyűlési képviselőként folytatódott a jogviszonyuk. Göncz Árpád államfő, saját kérésére, felmentette a pénzügyminisztert. Bokros Lajos márciusig dolgozik pénzügyminiszterként.
– Az Országgyűlés megválasztotta a médiatörvénnyel létrehozott testületeket, módosította az adóelőleg-levonás szabályait és megkezdte a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló törvényjavaslat általános vitáját. A képviselők bizalmat szavaztak mind a 40 embernek, akit a pártok jelöltek a médiatestületekbe. Az Országos Rádió és Televízió Testület elnökévé Révész T. Mihályt választották. A Magyar Rádió kuratóriumának elnöke György Gábor, a Danubius Rádió volt főszerkesztője, a Magyar Televízióé Kovács András filmrendező, a Duna Televízió kuratóriumának elnöke pedig Bíró Sándor, a gödöllői egyetem rektorhelyettese lett.
– A személyi jövedelemadóval összefüggésben a törvényhozás úgy határozott, hogy nem kell adóelőleget levonni a gyesből és az ösztöndíjból.
– Ha valaki elkésett a családi pótlék igénylésének beadásával, attól még március 20-ig elfogadják, úgy, hogy a következő hónapban megkapja rendesen a pénzt. Ezt Szabó György népjóléti miniszter jelentette be a Parlamentben egy képviselői kérdésre válaszolva. Igénylést azoknak az egy- és kétgyermekes családoknak kell benyújtaniuk, ahol a nettó kereset nem haladja meg a fejenkénti 19500 forintot.
– drágának találják a boszniai NATO-erők parancsnokai azt az ajánlatot, amelyet a Magyar Hídépítő Vállalattól kaptak egy új szávai pontonhíd megépítésére. A magyar cég 14 millió dollárért vállalná a különleges úszóhíd megépítését.
– Az önkormányzatok márciusban és áprilisban megkapják az áramszolgáltató társaságokból nekik járó tulajdonrészt. Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Részvénytársaság összesen 29 milliárd forint névértékű részvényt ad át a települési önkormányzatoknak.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi