Február 28. – Szerda

Full text search

Február 28. – Szerda
– Az Országgyűlés gazdasági bizottsága támogatta Medgyessy Péter jelölését a pénzügyminiszteri tisztségre.
– Az ipari miniszter bízik benne, hogy Magyarország öt-tíz éven belül a térség élenjáró állama lehet, ha töretlenül folytatódik a jelenlegi gazdaságpolitika. Dunai Imre ezt arra alapozta, hogy az utóbbi hat évben már 13 milliárd dollárnyi működőtőke áramlott az országba.
– Az Országgyűlés elnöke előtt letették az esküt az Országos Rádió és Televízió Testület megválasztott tagjai. Az eskütételen jelen volt Göncz Árpád köztársasági elnök és Horn Gyula kormányfő is.
– Meghalt Németh Marika. Az Operettszínház művésze idén lett volna 71 éves. A primadonna színpadi és filmes munkájáért megkapta a Jászai Mari díjat, és emellett érdemes és kiváló művész is volt. Németh Marikát az Operettszínház saját halottjának tekinti.
– Még mindig kómában van az a fiatalember, aki a kutasi busz és a vonat összeütközésekor szenvedett agysérülést. A többi sérült már túlvan a közvetlen életveszélyen.
– Magyar sérültjei vannak egy szlovákiai lavinaomlásnak. A Tátra nyugati lejtőin egy 9 fős magyar turistacsoport 3 tagját sodorta el a hógörgeteg. Ketten sérülések nélkül megúszták a balesetet, egy 18 éves magyar fiatalember, Elsik Álmos állapota azonban még válságos. Harminc percig feküdt a hó alatt, és amikor a mentők kiszabadították, újra kellett éleszteni.
– Egy füst alatt a takarékszövetkezetet és a parókiát is kirabolták a Heves megyei Erken. A két intézmény egy épületben van. A Tarnaméra és Vidéke Takarékszövetkezet erki fiókjából 134 ezer forint, a parókiáról pedig egy festmény és hét vallási témájú könyv tűnt el.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi