Március 14. – Csütörtök

Full text search

Március 14. – Csütörtök
– A Magyar Hitel Bank privatizációjának felgyorsítása érdekében a kormány úgy döntött, hogy 11 milliárd forintos állami garanciavállalással hozzásegíti a pénzintézetet behajthatatlan kintlévőségeinek felszámolásához. Az újabb bankkonszolidáció technikája az, hogy a „problematikus követeléseket” megvásárolja a bank saját cége, fizetésként pedig kötvényt bocsát ki. Az állam ehhez a kötvénykibocsátáshoz vállal készpénzfizetési kezességet. Az állam 1992-94 között több részletben, összesen 123 milliárdnyi államkötvénnyel már konszolidálta az MHB-t, amelynek nem fizető adósai között olyan nagyvállalatok voltak, mint a Videoton, a Taurus, a Digép, az Ikarus. A kormányülés döntését ismertető Kiss Elemér államtitkár elmondta, hogy a 90-es évek elején az akkori kormány 320 milliárd forintot költött bankkonszolidációra.
– Tovább csúszik a gyógyszerár-emelés időpontja, mivel még májusban sem lép életbe az új ártámogatási rendszer.
– A Nemzeti Galériában Göncz Árpád köztársasági elnök megnyitotta a XVI. tavaszi fesztivált.
– A szabad sajtó napja alkalmából a sajtószakszervezet Vasvári Pál-díját a Népszabadság kapta. Ezt az elismerést azok a munkahelyek kaphatják, ahol példaadó a munkaadók és a munkavállalók kapcsolata.
– Márciusban még további két Száva-híd javítását és átadását tervezik az Okucsaniban állomásozó magyar műszaki katonák. Boszniában csaknem háromszáz híd pusztult el teljesen vagy rongálódott meg a háború négy és fél éve alatt.
– Budapesten befejeződött a magyar–román megbékélés dokumentumairól folytatott szakértői egyeztetés első fordulója.
– A MOL Rt. vásárolta meg azt az egymillió liter, 92-es oktánszámú benzint, amely tavaly december óta vesztegelt a kaposvári vasútállomáson, tizenkilenc tartálykocsiban. A szállítmányt a Kordax rendelte, de nem jelentkeztek a Románia felől érkező benzinért, ezért a vámhivatal pályázatot írt ki rá.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi