131 1945. január 14. A budapesti I. hadtest napi helyzetjelentése a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Főparancsnokság számára.

Full text search

131
1945. január 14.
A budapesti I. hadtest napi helyzetjelentése a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Főparancsnokság számára.
NAPI JELENTÉS
Ma az egész nap az ellenség légi terrorbombázásának jegyében telt el. Az ellenséges repülőgépek kötelékben bombázták, a vadászgépek fedélzeti fegyvereik tüzével árasztották el az utcákat. Súlyos veszteséget és nagy tüzeket okoztak.
Pesti hídfőben az ellenség földi ereje támadását erőszakosan továbbfolytatta és eredményesen nyomult előre. Délkeleten a Ferencvárosi pályaudvar területéről páncélosokkal megerősített ellenséges csoport az ott harcoló 1. gépkocsizó lövészerzred zömét bekerítette. Itt az arcvonalat Ipar utca, Mester utca, Liliom utca, Üllői út, József körút, Pál utca, Mária utca, Csepreghy utca, Erdélyi utca vonalára kellett visszavenni. Az arcvonal többi részén az ellenség támadásait sikerült feltartóztatni.
A budai hídfőben mindkét részről vállalkozások voltak. Lényegesebb harccselekményre nem került sor.
HL VKF Budapesti helyzetjelentések gyűjtője,1080/I.hdt.I.a.
Rádiótávirat

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť