Csomay Győző.

Full text search

Csomay Győző.
Csomay Győző hírlapíró, született 1883-ban Szatmáron. Kiváló gyorsíró; s mint ilyen vidéki és országos versenyeken pályadíjakat nyert. 1904-ben a Budapesten megjelenő „Gyorsírási Szemle” felelős szerkesztője volt. Jelenleg a szatmári felső kereskedelmi iskolában és a női kereskedelmi tanfolyamon a gyorsírás tanára. Dolgozott és dolgozik a helybeli lapokba és az 1905. évben, a Fejérváry-féle kormány alatt a „Szatmár-Németi” politikai lapnak mintegy tíz hónapig sajtóügyészileg nyilvántartott felelős szerkesztője volt. 1904 óta jegyzője és irodalmi szakosztályi előadója volt a Kölcsey-Körnek.
Művei: A gyorsírászat praxisa. 1899. – Kölcsey Ferencz működésének hatása Szatmár vármegyére. 1901. – (20 drb aranyat nyert pályamű.) – Emléklap dr. Falussy Árpád szatmári főispán ünnepélyes beiktatása alkalmából. (Görög Miklóssal közösen szerkesztve.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť