Irányi Dánielnek

Full text search

Irányi Dánielnek
Turin, 1869. márczius 5.
Kedves Barátom!*
* Szeged városa Ludvigh Jánost választotta meg. Az ő leköszönése folytán megüresedett képviselői állásra, Kossuth Lajosnak Irányi Dánielhoz intézett fenti levélbeli ajánlatára, Kállay Ödönt jelölték és választották is meg. K. F.
Érdekkel olvastam az Önök pártjához tartozó képviselőjelöltek névsorát.
Hanem miként van az, hogy Kállay Ödönt nem látom közöttök?
Oly jellemnek, tehetségnek és szilárd hazafiságnak, mint ő, nem szabad vesztegelni ily válságos időkben.
Kövessenek el Önök mindent, hogy őt fellépésre reá birják. – Ha ő hiányzanék az Önök soraiból az országgyűlésen, ez igen sajnos, igen érezhető hiány volna.
Én ugyan nem állok Önök zászlója alatt, s azzal sem kecsegtethetem magamat, hogy szavam Kállay Ödönnél sokat nyomjon, de mert a fenn lengő zászlók közt az Önökének kell kivánnom a diadalt, s ehhez csak akkor lehet Önöknek kilátásuk, ha a tábor intensiv erejéből oly tekintélyes factorok, mint a minők közé első sorban helyezem Kállayt, nem hiányzanak: ha gondolja Ön, hogy óhajtásom – sőt több, – kérésem Kállaynak elhatározására lendíthet valamicskét, felhatalmazom Önt, hogy e levelemet használja, a mint jónak látja.
Kossuth Lajos.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť