289. Budapest, 1848 november 14. Az OHB nyilt rendelete Bács, Csongrád megyék és Szeged város közönségének az ujoncozás előmozdít…

Full text search

289.
Budapest, 1848 november 14.
Az OHB nyilt rendelete Bács, Csongrád megyék és Szeged város közönségének az ujoncozás előmozdításáról.
Mellynél fogva ezennel szoros felelet terhe alatt meghagyatik a ... közönségnek, hogy Vélsz százados ur megbízatván azzal, hogy Csuha ezredes urral egyetértőleg a bácsi táborban lévő sorezredek kiegészítésére szükséges ujonczokat oda szállítsák, azon, és olyan számú ujonczokat, a mennyit és aminőket fennebb nevezett megbízott urak akár egyenként, akár együtt az említett kiegészítésre kívánni fognak, még a rendes honvédzászlóaljak létszámából is, felruházva, minden további kérdés nélkül rendelkezésük alá bocsátani mulaszthatatlan kötelességének ismerje, az elmulasztásért a közönség, vagy ennek illető tisztviselője, valamint a már ne talán honvédzászlóaljakká alakult zászlóaljak parancsnokai is ezennel felelősökké tétetvén.
Ered. fogalm. O. Lt. OHB 1848: 2827.
Mellette nyilt rendelet hasonló tartalommal Békés megyének és Welsz Jánosnak, valamint Békés megye nov. 6.-i felirata, melyben kéri, hogy ujoncait lássák el fegyverekkel.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť