340. Debrecen, 1849 március 7. Kossuth utasítása a hadügyminisztériumnak, a tiszafüredi térparancsnokság rossz munkájáról.

Full text search

340.
Debrecen, 1849 március 7.
Kossuth utasítása a hadügyminisztériumnak, a tiszafüredi térparancsnokság rossz munkájáról.
E napokban kétszer járván Tiszafüreden, a városban kimenetelem és bejövetelem alkalmával tapasztaltam, hogy a rendszabályok a katonaságra nézve nem teljesíttetnek úgy, mint azt a ministerium kivánja s elintézi; minthogy a csapatjoktól eltévedett vagy elszökött katonák számosan s csoportokban gyűlnek ide, annélkül, hogy azoknak tüsténti visszaküldetésök végett a kellő lépések megtétetnének. Miből azt kell következtetni, hogy a helybeli térparancsnokság vagy nem akarja, vagy nem tudja kötelességét sikeresen teljesíteni.
Felhíva látom annak okáért magamat a ministeriumot fölkérni, hogy a helybeli térparancsnokság olly egyént kinézni szíveskedjék, kinek erélyes eljárása által az ebbeli rendetlenségeknek egyszer mint másszor határozottan elejök vétetik.
Ered. fogalm. O. Lt. Kossuth-Polizei-Akten. 630.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť