4

Full text search

4
Az Országos Becsületbíróság elnöke ezután darab ideig elgondolkozva ült helyén, majd elgondolkozásából lassú átmenettel főbólingatás lett, amelyet a karjára támaszkodó Péceli felé intézett:
– Ilyen csodákat produkál a börtön – monda Zubovics. – Megtöri a legkeményebb jellemeket és lovagi szándékot. Ki hitte volna, hogy akad lovagias érzületű férfiú Magyarországon, aki egy tót néptanítóval vereti magát, hogy odakint az életben majd eleget tehessen fogadalmának? Nem csoda, hogy holtember szaga van az ágynak, ahol elődöd, Péceli úr, annyi ideig láncban feküdt! Vessünk keresztet a dologra.
A bíróság még tanácskozott, hogyan és miként fogalmazzák meg ítéletüket az elébük került ügyről. Végül úgy határoztak, hogy legjobb lesz letagadni az egész esetet. Legfeljebb a bűnpártoló Csacsotka nevét kell örök időre kitörölni a m. kir. államfogház Emlékkönyvéből, hogy többé ne tanúskodhasson az elmúlt ügyekben. Így határoztak.229

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť