ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Igen. Kérem az Országgyűlést, szavazzon a módosító javaslatról. (Megtörténik. 296 igen szavazat, 17 nem szavazat, 7 tartózkodás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 269 igen" szavazattal, 17 ellenszavazattal, és 7 tartózkodással elfogadta. Ezzel tehát kiegészül az előterjesztés.
A jelentés 20. pontja tartalmazza az önkormányzati bizottság és Rózsa Edit módosító javaslatát, amely a törvényjavaslat 13. §-ára vonatkozik. Lényege: a közmeghallgatáson közérdekű kérdést is lehet feltenni, és a közérdekű javaslatot nem kell előzetesen jelezni a polgármesternél. Az alkotmányügyi bizottság a javaslat elfogadását támogatja. Miniszter Úr? Igen.
Kérem az Országgyűlést szavazzon a módosító javaslatról. (Megtörténik, 276 igen, 3 nem, 14 tartózkodás)
Kimondom a határozatot, az Országgyűlés a módosító javaslatot 276 "igen" szavazattal, három ellenszavazattal és 14 tartózkodással elfogadta.
A jelentés 21. pontja tartalmazza Rózsa Edit módosító javaslatát, ugyancsak a törvényjavaslat 13. §-ára vonatkozóan. Lényege: a közmeghallgatás eljárási kérdéseit a képviselőtestület saját hatáskörében szabályozza. Sem az alkotmányügyi bizottság, sem az önkormányzati bizottság nem támogatja. Miniszter Úr? Nem.
Kérem az Országgyűlést, szavazzon. (Megtörténik, 98 igen, 186 nem, 13 tartózkodás.)
Kimondom a határozatot, az Országgyűlés a módosító javaslatot 98 "igen" szavazattal, 186 ellenszavazattal és 13 tartózkodással nem fogadta el.
A jelentés 22. pontja tartalmazza dr. Szájer József módosító javaslatát, amely a törvényjavaslat 14. §-ának új (1) bekezdésére vonatkozik.
Lényege: a képviselőtestület át nem ruházható hatáskörébe tartozó döntés csak előzetesen napirenden szereplő ügyben hozható, ilyen ügyet csak a képviselőtestület tűzhet napirendre többségi szavazással.
A módosító javaslat elfogadását sem az alkotmányügyi, sem az önkormányzati bizottság nem támogatja. Miniszter Úr? Nem. Kénem az Országgyűlést, szavazzon. (Megtörténik. 117 igen, 172 nem, 8 tartózkodás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 117 "igen", 172 ellenszavazattal és 8 tartózkodással nem fogadta el.
A jelentés 23. pontja tartalmazza az önkormányzati bizottság módosító javaslatát, amely a törvényjavaslat 15. §-a (2) bekezdésének a kiegészítésére vonatkozik. Lényege: a jelen lévő települési képviselők kétharmadának a szavazata szükséges a szervezeti és működési szabályzat elfogadásához. A módosító javaslat elfogadását az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. (Közbeszólások: Támogatja.) Bocsánat. Támogatja. Elnézést! Miniszter Úr? Igen. Kérem az Országgyűlést, szavazzon. (Megtörténik. 291 igen, 0 nem, 3 tartózkodás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 291 "igen" szavazattal, ellenszavazat nélkül, három tartózkodással elfogadta.
A jelentés 24. pontja tartalmazza dr. Áder János módosító javaslatát a törvényjavaslat 15. §-ának (3) bekezdése elhagyását illetően.
Lényege: ne legyen mód arra, hogy minősített többségi szavazásnál, alternatívák esetében a megismételt szavazás során egyszerű többségű döntés hozható.
A javaslat elfogadását egyik bizottság sem támogatja. Kérdezem Miniszter Urat. Nem.
Kérem az Országgyűlést, szavazzon. (Megtörténik. 120 igen, 177 nem, 3 tartózkodás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 120 "igen" szavazattal, 177 ellenszavazattal és három tartózkodással nem fogadta el.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a törvényjavaslat 15. §-ának (3) bekezdését. Kérem szavazni! (Megtörténik. 178 igen, 119 nem, I tartózkodás.)
Kimondom a határozatot, az Országgyűlés a törvényjavaslat 15. §-ának (3) bekezdését 178 igen szavazattal, 119 ellenszavazattal, 1 tartózkodással elfogadta. (Nem!!!) Bocsánat, nem fogadta el. Nem fogadta el. (Taps.) Kétharmados többség szükséges, nincs meg, de fel kell hívnom a figyelmet: a szavazás rendben lezajlott, nem fogadta el, a törvénynek a 15. §-ában nem lesz harmadik bekezdés. (Tölgyessy Péter: Így van! Ez volt a szándékunk!!)
A jelentés 25. pontja tartalmazza az önkormányzati bizottság és dr. Csehák Judit módosító javaslatát, amely a törvényjavaslat 20. §-ának (1) bekezdésére vonatkozik.
Lényege: a települési képviselő a térítési díj alapján társadalombiztosítási ellátásra is jogosult. A módosító javaslat elfogadását támogatja az alkotmányügyi bizottság. Miniszter Úr? Igen. Kérem az Országgyűlést, szavazzon. (Megtörténik. 293 igen, 4 ellenszavazat, 0 tartózkodás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 293 "igen" szavazattal, 4 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.
A jelentés 26. pontja következik, amely tartalmazza Rab Károly módosító javaslatát a törvényjavaslat 22. §-ára vonatkozólag. Lényege: a képviselőtestület az oktatási intézménnyel rendelkezd településeken iskolatanácsot vagy iskolaszéket is választ. Sem az alkotmányügyi, sem az önkormányzati bizottság nem támogatja. Miniszter Úr?

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť