ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Köszönöm miniszter úr válaszát.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. A nemzetbiztonsági tevékenységgel összefüggő részletes szabályokról szóló törvény, így ennek módosítása elfogadásához a jelenlevő országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges. Ilyen szavazásra sor került már az Országgyűlésben. Először a módosító javaslatokról kell szavazni.
Tisztelt Országgyűlés! Kérem, hogy az egyszerűség kedvéért az államtitkárok most menjenek képviselői helyükre, ez leegyszerűsíti a szavazást. Először tehát a módosító javaslatról kell szavazni. (Mozgolódás, közbeszólások: Létszámellenőrzést kell tartani!) Nem szükséges létszámellenőrzés, a jelenlevő képviselők kétharmada szavaz, ki fog derülni, hogy érvényes-e a szavazás. Gondoltunk mi erre, képviselőtársaim. (Derültség. Közbeszólás: 193 képviselőnek kell a teremben lenni.) Ha nem lesz 193 képviselő a teremben, akkor érvénytelen a szavazás.
Kérem, ne zavarjuk meg a gyorsabb menetet, későre jár az idő.
Dr. Kiss György képviselőtársunk 161-es számon kiosztott módosító javaslata magában foglalja a nemzetbiztonsági bizottság 139-es számon kiosztott módosító javaslatát is. A lényegét ismerik már képviselőtársaim, nem ismertetem. Ismerjük a bizottságok állásfoglalását is, a kisebbségi véleményeket is, a miniszter úr állásfoglalását, ezért kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e dr. Kiss György képviselőtársunk által kiegészített, eredetileg a nemzetbiztonsági bizottság által benyújtott módosító javaslatot, kérem szavazzunk! ("Igen": 192, "nem": 84, tartózkodott: 6 – Taps.)
Tisztelt Országgyűlés! Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 192 "igen" szavazattal, 84 ellenszavazattal, 6 tartózkodással a módosító javaslatot elfogadta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a nemzetbiztonsági bizottság 139-es számon kiosztott módosító javaslatát. Kérem szavazni! (Közbekiáltások: Visszavonták!) Visszavonták? Igen. Ezek után kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy a már elfogadott módosító javaslattal együtt elfogadja-e az állam- és közbiztonságról szóló 1974. évi 17. törvényerejű rendelet módosításáról szóló törvényjavaslatot. Kérem szavazni! ("Igen": 192, "nem": 87, tartózkodott: 4)
Kimondom a határozatot, az Országgyűlés 192 "igen" szavazattal, 87 ellenszavazattal és 4 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Munkánk végére értünk. Még bejelentések lesznek. A miniszterelnök úr kér szót.
Felszólaló: Antall József miniszterlenök

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť