SZÉKELYHIDI LÁSZLÓ, DR. (MDF)

Full text search

SZÉKELYHIDI LÁSZLÓ, DR. (MDF)
SZÉKELYHIDI LÁSZLÓ, DR. (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Elnézést kell kérnem Önöktől, hogy a részletes vitában szólok e kérdésben, miután mondandóm inkább az általános vitához illett volna, azonban a bomba csak most robbant. Egyéni képviselőként felelősséget érzek területem sorsát illetően, és ezért szeretném, hogyha meghallgatnák szavaimat egy, a napokban zajló drámai, heroikus harcról, amelyet a magyaróvári Kühne-gyár munkástanácsa és munkáskollektívája folytat kisemmizése ellen. Csak emlékezzenek a gyár tavaly őszi, az önállóság érdekében folytatott harcára! Nem is akárkivel szemben: az egyes számú vörös báróval szemben. Emlékezzenek: lesöpörték a bárót, és önállóak lettek a kühnések!
Most a vörös báró egy korábbi lakája, a jelenlegi igazgató az őt szolgáló vállalati tanáccsal egyetemben észrevétlenül, mintegy 24 óra alatt akarja vagy akarta a gyár gazdagabb részét apportba vinni egy osztrák céggel létrehozandó kft.-be. Engedjék meg, hogy a munkástanács nyilatkozatából, amelyet most tettek közzé, csak egy pár mondatot olvassak fel!
(Közbeszólás: Mi köze a témához?)
Meg kell várni a végét. Itt a vég.
Újra veszélybe került gyárunk, jövőnk, munkahelyünk, és mindaz, amiért 1989. szeptember 25-étől közösen küzdöttünk. A 12 éves kiszipolyozásunkat, gyárunk leépítésének drasztikus, szisztematikus módszereit újakkal, finomabbakkal kívánják felváltani. Az átalakulás korszerű formáját, kft-kké alakítást, mint megváltásunk egyetlen módját hangoztatva folyik gyárunk kiárusítása, egy szűk rétegnek a hatalom átmentése, keveseknek való jobblét ígérete, megosztás, megfélemlítés módszereinek alkalmazásával. Ezért sürgős, hogy az Állami Vagyonügynökségről szóló, a Kormány által benyújtott törvény módosítása alapján a Vagyonügynökség a Kormány ellenőrzése és irányítása alá kerülhessen. Mert csak ilyen körülmények között biztosítható az ellenőrzött operatív beavatkozás a vagyonátmentés gyors folyamatába.
Köszönöm a szíves figyelmüket. (Taps jobb oldalon és középen.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť