KÓNYA IMRE, DR. (MDF) képviselőcsoport nevében:

Full text search

KÓNYA IMRE, DR. (MDF) képviselőcsoport nevében:
KÓNYA IMRE, DR. (MDF) képviselőcsoport nevében: Elnök Úr! Tisztázni szeretném az előbbi szavazással kapcsolatos kérdést, mert azt hiszem, hogy egy félreértés itt adódik, és Tölgyessy Péter elmondása némi bizonytalanságot hagyott maga után. A Gáspár Miklós-féle javaslatnak részét képezte az a kinevezési mód, ami megnyugtatóan rendezte volna ezt a kérdést. Ezt a kormánypártok megszavazták. Nem érte el a kétharmados többséget, 62 százalék körüli szavazatot kapott ez a kérdés.
Aztán valóban föl lett téve szavazásra - ahogy Tölgyessy Péter is utalt rá - az eredeti javaslat 6. §-a, amiben viszont a kinevezés úgy rendeződik, hogy a köztársasági elnök a miniszterelnök javaslatára, az illetékes országgyűlési bizottság, valamint a Pártatlan Tájékoztatás Bizottsága általi nyilvános meghallgatást követően… stb.
Nos, ezt már mi nem szavazhattuk volna meg, mert ha ezt megszavazzuk, akkor a korábban elvetett Pártatlan Tájékoztatás Bizottságához kötjük a kinevezést, és egy jogilag lehetetlen helyzetet idézünk elő. Ezért nem szavaztuk ezt meg. (Taps jobb oldalon és középen.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť