ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Tisztelt Országgyűlés! Bejelentésekkel zárjuk az ülést. Az Alkotmánybíróságról szóló 1989. évi XXXII. törvény 54. §-a (I) bekezdése szerint az Alkotmánybíróság további 5 tagját az új Országgyűlésnek az alakuló üléstől számított két hónapon belül kell megválasztania. A most elfogadott Alkotmány szerint az Alkotmánybíróság tagjaira az Országgyűlésben képviselettel rendelkező pártok képviselőcsoportjainak egy-egy tagjából álló jelölőbizottság tesz javaslatot.
Bejelentem az Országgyűlésnek, hogy a pártok képviselőcsoportjai a következő személyeket delegálták a jelölőbizottságba Magyar Demokrata Fórum - Dr. Salamon László; Független Kisgazdapárt - Dr. Torgyán József, Magyar Szocialista Párt - dr. Gál Zoltán, Kereszténydemokrata Néppárt - dr. Karcsay Sándor.
Kérem a Szabad Demokraták Szövetségét, valamint a Fiatal Demokraták Szövetségét, illetve képviselőcsoportjaik vezetőit, hogy nevezzék meg a jelölőbizottságba delegált küldöttüket.
Tölgyessy Pétert kérem.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť