SCHAMSCHULA GYÖRGY, DR. (MDF)

Full text search

SCHAMSCHULA GYÖRGY, DR. (MDF)
SCHAMSCHULA GYÖRGY, DR. (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Kénytelen vagyok módosító indítványt előterjeszteni a 140-es szám alatt beadott országgyűlési határozat-tervezettel szemben.
Valószínűleg fogalmazási tévedés az, amely az első pont második sorában van, mely szerint az Országgyűlés felhatalmazza a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottságot, hogy döntsön a pártként bejegyzett stb… A bizottság nem dönthet. A bizottság csak egy döntésre alkalmas anyagot terjeszthet a tisztelt Ház elé, hogy az itt lévő 386 képviselő döntsön az ügyben.
Ugyanígy módosítani szükséges az első oldal második pontjában szereplő, második sorban lévő: "döntési, illetve javaslattételi munkájának előkészítésére" mondatból a "döntési, illetve" szavak elhagyását javaslom.
Végezetül: a második oldalon az indoklás második bekezdésének a végén néhány szó kihagyása válik szükségessé.
Ezáltal a következőképpen alakul a mondat: "A tartalékkeret és a korábban elosztott keretből esetleg visszanyerhető eszközök elosztására a bizottság héttagú, ideiglenes bizottság megalakítására tett javaslatot azzal, hogy a döntést az Országgyűlés hozza meg." Tehát kimarad: "költségvetési ügyekben illetékes bizottsága."
Itt a költségvetési bizottság tárgyalása folyamán egy háromlépcsős eljárás szükségessége merült fel. Az első lépcső: az ad hoc bizottság, amely felülbírálja és javaslattételre alkalmassá teszi az anyagot a pénzügyi és költségvetési bizottságnak. Második lépcsőben a bizottság megtárgyalja, és ha jónak látja, továbbterjeszti az Országgyűlés plénuma elé. Harmadik lépcsőben az Országgyűlés plénuma fog dönteni ebben az ügyben.
Biztos vagyok abban, hogy amiről beszélek, fogalmazási nehézkesség, fogalmazási hiba. Javaslom, hogy ezt a módosítást hajtsuk végre, és ennek alapján, ennek figyelembevételével fogadjuk el a javaslatot. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť