PALOTÁS JÁNOS (MDF)

Full text search

PALOTÁS JÁNOS (MDF)
PALOTÁS JÁNOS (MDF) Természetesen, Elnök Úr, kétperces! De megszólíttattam, idéztek a beszédemből. És én szeretném – kivételes alkalom lévén, most írásban is leírtam a téma fontosságát – elmondani, úgy szólt a hozzászólásom, hogy "a Kormánnyal közösen kidolgozott és információim szerint a gazdasági kabinet által is elfogadott" –, de ide már nem terjesztett – törvénytervezetről beszéltem. Sajnálom, ha félreérthető volt, bár biztos, hogy ezt mondtam.
A dolog másik része az, hogy azt még jobban sajnálom, hogyha a Kormány megtárgyalta és elutasította, akkor nem értesített róla. Ez a korrekt játékszabályokat elég durván felrúgja, hiszen ebben az esetben módom lett volna saját magamnak beterjeszteni.
Azt pedig szeretném az amnesztiatörvény félrevezető bemutatása kapcsán elmondani, hogy amikor az új politikai rendszerváltásunk után első törvényalkotásaink között szerepelt bűnözők esetében – kérem, nem a gazdaság szereplői esetében, hanem bűnözők esetében! – az amnesztiatörvény, ahol érdekes módon államtitkár asszonyt nem zavarta az a gondolat, hogy más bűnözőket pedig leültettek, itt meg néhányan amnesztiát kaptak!
Egyébként az előterjesztett törvény – amnesztiatörvény – indoklása azt mutatja be, hogy az elmúlt években alakult új kisvállalkozások – hiszen csak erről lehetett szó – egyszerűen képtelenek voltak megfelelni az évente alapvetően megváltozott törvényi szabályozásnak, és bebizonyítható, hogy a hibáik döntő többsége egyszerűen a torz információs környezetből és a változó jogszabályokból alakul.
Nyilván be fogom hozni akkor a Parlament elé én, ha a Kormány elutasította, vagy legalábbis megkísérlem, ezt a törvénytervezetet. Köszönöm. (Taps balról.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť