PALOTÁS JÁNOS (MDF)

Full text search

PALOTÁS JÁNOS (MDF)
PALOTÁS JÁNOS (MDF) Igyekszem betartani. Elnök Úr! Először is egy szakmai reflexió arra, mi a különbség, ha nevesítek egy gazdaságon belül egy 10 százalékos kört, és azt próbálom ösztönözni, és azt mondom, hogy ez a gazdaságpolitikám iránya: vagy azt mondom, hogy Amerikában ez a kör az egész, és akkor az egészet dinamizálom – a kettő között mi a közgazdasági különbség. Azt hiszem, ebből elég nagy hangversenyt lehetne rendezni. Ez a dolog egyik megközelítése volt.
A másik: egy pillanatig nem állítottam, hog a lakosság 10 százalékát mentesíteni kell minden adó alól… (Soós Károly Attila: Ezt én sem mondtam!) Én azt mondtam, hogy a gazdaság szereplőinek mentesítenék ezt a 10 százalékát, hogy így erősen degresszíven, tehát alacsony szinten fogok adóztatni azért, hogy ő megerősítsen. A kettő között én szintén elég éles különbséget látok. De a részletes vitában nyilván meg fogom indokolni minden módosító javaslatomat.
Soós Károly Attila azt is tudja egyébként, hogy nagy kompromisszumokkal a módosító javaslat nem a teljes koncepciót – amit elmondtam – követi, hanem azt mondja, hogy ebbe az irányba el kell fordulni, méghozzá oly módon, hogy a Kormány által beterjesztett költségvetési körön belül maradva – és itt tesz egy súlypontáthelyezést a vállalkozási nyereségadóval, azt állítva, hogy meg lehet tenni 1991. január 1-jén az első lépést.
Amiért viszont az egész reflexióban szót kértem – és elég lesz a hátralévő idő –, hogy azt mondjam, képviselőtársaimnak a figyelmét itt a kormánykoalícióban szeretném felhívni egy óriási nagy csapdára! Soós Károly Attila nagyon jól tudja - és megtámadta a kormánykoalíció gazdasági koncepciói közötti különbségeket –, hogy kizárólag egy radikális program húzhatja ki ezt a gazdaságot a jelenlegi kátyúból. Nagyon veszélyes számára – ha úgy tetszik, akár a pártja számára is, bár remélem, hogy ezzel nem fog azonosulni a Szabad Demokraták Szövetsége –, hogy megjelent esetleg egy radikális program a kormánykoalíció pártjai között, aminek esetleg esélye van, hogy megoldást fog adni, ezért nagyon jó számukra megtámadni ezt a radikális programot, és lehetővé tenni, hogy inkább ne; támogatást ígérek annak a programnak a kormánykoalíción belül, amelyiknek esélye sincs, hogy megoldást adjon gazdasági problémáinkra, hiszen ezzel időt ad az ellenzéki pártoknak egy felkészülésre, és minden bizonnyal fogja veszteni a népszerűségét a kormánykoalíció.
Figyeljünk erre oda, erre szeretném képviselőtársaim figyelmét felhívni! Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť