PALOTÁS JÁNOS (MDF)

Full text search

PALOTÁS JÁNOS (MDF)
PALOTÁS JÁNOS (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Ház!
Természetesen köszönöm képviselőtársam támogató szavait. Három módosító javaslatot adtam be. Ezt az általános vitában részben elmondtam. Kizárólag én is erre a harmadik pontra szeretnék kitérni kicsit más indokrendszerrel, bár minden elhangzott gondolattal egyetértek; többek között azért, hiszen a vonatkozó bizottság ezt a pontot, az itt tett módosítási javaslatomat nem támogatta.
Szeretném szakmailag még egyszer a Ház előtt megerősíteni, hogy elképzelhető olyan megoldás, hogy valamilyen jövedelmet meghatároznak, amely jelen esetben egy rendkívül fontos jövedelem, mint elhangzott, a harmadik ág jövedelmeiről van szó, de annak bevezetését az idővel egy kicsit elhúzzák. Elképzelhető egy ilyen javaslat, de ha ez egy olyan környezetben történik, ahol igen jelentős infláció van, akkor ez csak abban az esetben és kizárólag abban az esetben áll rendelkezésre, ha maga a javaslat tartalmazza az infláció kezelését. Nem az infláció követését, én azt hiszem, hogy ez tényleg precedens értékű lenne, az infláció kezelését, tehát abban a módban, ahogy az valamilyen módon kezelhető. Erre nagyon sok javaslatot lehet készíteni. Ha ez nincs benne, akkor egyszerűen nem áll szakmailag rendelkezésre egy olyan előterjesztés, amely azt mondja, hogy jövő év december 31-ig elhúzva kell ezeket az új jövedelmeket meghatározni.
Szeretnék utalni dr. Szigethy István képviselőtársam által mondottakra, aki az alkotmányügyi bizottság álláspontjában fejezte ki, hogy rendben van, nincs benne az infláció kezelése, de ez azt jelenti, hogy ezeket a jövedelmeket a jövő év végén a parlamentnek ismét napirendre kell tűznie. Miért kellene – szabadna megkérdeznem –, hiszen addigra még életbe sem lép teljeskörűen a mostani döntésünk, hiszen a jövő év végén még nem járt le a határidő, még nyugodtan lehetnek olyan érintettek, akik részben vagy egyáltalán nem vagy kis részben még nem kapták meg a most megszavazásra tett jövedelmet.
Én azt hiszem, hogy ilyen helyzetet teremteni semmilyen körülmények között nem lehet. Befejezésül – talán fontos –, az utóbbi idők megmutatták, hogy azért kezelni kell egy-egy előterjesztésnél az érdekképviseleti szervek javaslatait is. Szeretném elmondani, hogy a módosító javaslatot egyhangúan nemcsak támogatja, hanem kérte a Magyar Bírák Egyesülete, a Cégbírák Országos Egyesülete, az Ügyészek Országos Egyesülete, és a módosító javaslat egyébként összhangban van a Legfőbb Ügyészség vonatkozó előzetes előterjesztéseivel. Köszönöm a figyelmet. (Kis taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť