G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (MDF)

Full text search

G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (MDF)
G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Alátámasztom mindazt, amit Kónya Imre mondott: én mint egyéni választókerületben megválasztott képviselő kívánok szólni, de azt hiszem, a beszélgetéseim kapcsán nagyon sok képviselőtársam nevében szólok, és szeretném megfontolásra ajánlani mindenkinek szavaimat.
Nagyon súlyos provokáció áldozataivá váltunk. Olyan magyarellenes politika folyik ebben az országban egy rövid ideje, ami miatt mint egyéni választókerületben megválasztott képviselőnek, úgy érzem, szólnom kell. Ha beszélhetünk a kisebbség jogainak védelméről, kérem tisztelettel, beszéljünk az országban élő többség jogainak védelméről is. (Dr. Orbán Viktor: De ne itt!)
Lehet, kérem, nevetgélni, megszoktam már, hogy ebben a Parlamentben, ha a magyar nép szó elhangzik, akkor igen jókedvűek egyes képviselőtársaim, nyugodtan kifejezhetik érzelmeiket. Mindenesetre én folytatom.
A súlyos magyarellenes politikát valahol, valakiknek meg kell állítani. Elég volt abból, hogy a sajtóban több héten át mást sem hallottunk, csak hogy mi ilyenek, olyanok, antiszemiták vagyunk. A magyar Parlamentben ilyen kijelentés tudomásom szerint nem hangzott el. Mindazelőtt, hogy ez bizonyítást nyert volna, sajnos, a Parlament tisztségviselői gárdája elragadtatta magát. Sajnálatos tény, hogy elnökünk, Szabad György, és alelnökünk, Dornbach Alajos a sajtónak való nyilatkozatakor – konkrétan a Népszabadságnak nyilatkozott – úgy foglalt állást, mintha ez tény lenne. Kérem tisztelettel, hol van a magyar jogrend alapja, az ártatlanság vélelme? A magyar Parlament tűri azt, hogy meggyanúsítsák, tűri azt, hogy megrágalmazzák? Én ezt nagyon súlyos magyarellenes provokációnak tartom. Elvárnám a vezetőinktől, hogy mint jó szülő a gyermekét, ilyen esetben védjék. És ezt teszem azért, mert ismerik ők is, hogy az ártatlanságot jogrendszerünk alapján védeni kell addig, amíg bizonyítást nem nyer valamely tény.
Ezért én kezdeményezem, hogy a magyar Parlament foglaljon állást, hogy tisztségviselői, akiket az előbb megneveztem, kövessék meg a magyar Parlamentet, amiért nyilatkozatukban elragadtatták magukat.
A továbbiakban természetesen a Csengey Dénes által elmondottakkal egyetértek. Igenis súlyos felelősségre vonást kell alkalmaznunk azokkal szemben – nem nekünk, nyilván az erre illetékes szerveknek –, akik magyarellenes hangulatot akartak kelteni az országban.
Egy dolgot szeretnék még elmondani. Ebben a Parlamentben hangzott el igen súlyos magyarellenes megnyilatkozás. Nem kell fonetikusokat hívni, nem kell bizonyítgatni, csak a jegyzőkönyveket kell elővenni, kérem tisztelettel. Emlékeznek biztosan rá, én voltam az egyetlen képviselő, aki felállt és tiltakozott, amikor a magyar népi kultúrát itt kocsmai mételyhez hasonlította egy tisztelt képviselőtársunk. Nem ordított fel a magyar sajtó. Nem szólt senki. A tisztségviselőink nem tiltakoztak, hogy a magyar népi kultúrát az ország Házában nem lehet szidni. Én tiltakoztam, és most is tiltakozom az ellen, hogy több héten át tartó kampányt lehetett folytatni ebben az országban úgy, hogy senki nem emelte fel a szavát hangosan a Parlament érdekében. Ez nem pártérdek. Itt nem Demokrata Fórumról van szó, vagy nem Kisgazdapártról. Egyáltalán az egész Parlamentet megsértették. Nem tudom, mit szólnak a FIDESZ-es kollégáim ahhoz, ha őrájuk például rásütik, nem csak ránk. Itt senki nem mondta ki, hogy az MDF-ből hangzott el ez a kijelentés, az egész Parlamentet megrágalmazták.
Felkérem a vezetésünket, hogy amennyiben a Parlamentben magyarellenes megnyilatkozás hangzik el, legalább olyan élesen tiltakozzon az elkövetkezendő időben, mint amilyen élesen tiltakozott egy be nem bizonyított vádaskodás ellen, amit magányos merénylőnek neveztek.
Hogy mit szeretnénk még mondani? Azt, hogy a Parlamentben nem engedhetjük meg azt, hogy folytatódjon – nem olyan régen, de azért több évtizede folyó magyarellenes politika. Kérem tisztelettel képviselőtársaimat, ne úgy fogják fel, amit mondtam, hogy MDF-es mondta, hanem úgy, hogy a Parlament egy tagja, aki tiltakozik az ellen, hogy képviselői minőségében bárki megrágalmazza! Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť