SÓVÁGÓ LÁSZLÓ, DR. (MDF)

Full text search

SÓVÁGÓ LÁSZLÓ, DR. (MDF)
SÓVÁGÓ LÁSZLÓ, DR. (MDF) Elnök Úr! Kedves Képviselőtársak! A szelíd erőszaknak és az idő szorításának engedve mondandóm nagy részét elhagyom. Csupán egyetlen formai dolgot szeretnék megemlíteni. Tehetném ezt később is talán, a részletes vitában is, de nem szeretném, hogy az a vád érjen, mely szerint nem tudom a szabályokat, hogyha módosító javaslatom van, akkor azt csak az általános vita lezárásáig tehetem. Megítélésem szerint azonban ez csak egy egyszerű, apró formai észrevétel.
Az új Alkotmány megalkotása óta a legjobb közjogi hagyományoknak megfelelően a miniszterek összességét Kormánynak nevezzük. Ezt már többször és több esetben elmondtuk. Ennek ellenére a tervezet 11. § (4) bekezdésében ismét azt olvashatjuk, hogy "A tartalékos hadköteles a Minisztertanács…" stb., nem folytatom.
Kérem a tervezet készítőjét, hogy a már bevett szokásnak megfelelően módosítsák és a Minisztertanács elnevezés helye a Kormány elnevezést használják!
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť