ISÉPY TAMÁS, DR. igazságügy-minisztériumi államtitkár:

Full text search

ISÉPY TAMÁS, DR. igazságügy-minisztériumi államtitkár:
ISÉPY TAMÁS, DR. igazságügy-minisztériumi államtitkár: Tisztelt Országgyűlés! Szeretném elősegíteni, hogy a vita elkerülje a parttalanságot, mert hiszen az általános vita nyilván már átcsapott a részletes vitába. Teljes mértékben egyetértek Szájer képviselő úrnak azzal a megnyilatkozásával, hogy minden igényt kielégítő versenytörvényt valóban nagyon nehéz megalkotni. A módosító indítványokból láthatóan az ellenzék valóban konstruktív hozzáállással arra törekszik, hogy a versenytörvény megkísérelje a lehetetlent, vagyis minden igényt kielégítő törvénnyé váljék.
Elhangzott egy indítvány az általános vita lezárására, amiről az Országgyűlésnek vita nélkül határozni kell. Az általános vita lezárása nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy a részletes vitában a korábban benyújtott módosító javaslathoz kapcsolódóan újabb módosító javaslatot lehessen benyújtani. Nem árulok el titkot azzal, hogy az Eörsi Mátyás által előterjesztett módosító indítvány arra késztette a törvény előterjesztőjét, hogy megfontolja a Kormány alárendeltségének fenntartását. Viszont a kormányülés után terjesztette a Kormány a javaslatot az Országgyűlés elé, és csak a kormányülés döntésétől függően tudom a részletes vitában előterjeszteni a módosító javaslatot. Ez azonban nem teszi lehetetlenné az általános vita lezárását. Kétségtelenül a módosító javaslatok nagy része megfontolást igényel. Csütörtökre tűzte ki a gazdasági bizottság a tisztességtelen piaci magatartás tilalmáról szóló törvényjavaslat vitáját, ahol előterjeszthetem a módosító javaslatokkal kapcsolatos kormányálláspontot. Lényegében a Szabó Iván-féle indítvány arra irányult, hogy az Országgyűlés ne zárja le az általános vitát. Viszont technikailag ennek azért nincs akadálya, mert a részletes vitában az idevonatkozó, és túlnyomórészben elfogadásra kerülő módosító javaslatok vonatkozásában a Kormány álláspontját elő tudom terjeszteni.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť