CSEHÁK JUDIT, DR. (MSZP)

Full text search

CSEHÁK JUDIT, DR. (MSZP)
CSEHÁK JUDIT, DR. (MSZP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Nagyon csendesen és nagyon szomorúan két megjegyzést szeretnék tenni. Először: én tudomásul vettem, hogy a távollétemben a szociális, családvédelmi és egészségügyi bizottság nem értett egyet az indítványommal, és végül örültem, hogy a Kormány javaslatánál egy magasabb összegű javaslatot, módosító indítványt támogatott. Most kénytelen vagyok az Elnök Úr felszólalása után rájönni arra, hogy nem olvasta el a bizottság a javaslatunkat, ugyanis a javaslatunk úgy szól, hogy 10 000 forint összeghatárig kapjanak a nyugdíjasok egyhavi nyugdíjat és 13 800 forintig a Kormány indítványával egyezően 2400,– Ft egyszeri kiegészítést, valamint, hogy 13 800 forint felett senki ne kapjon semmilyen kiegészítést. Sajnálom, hogy ezt el kellett magyaráznom, holott már harmadszor mondjuk el indítványunk lényegét.
Szeretném azt is megjegyezni, hogy nem az én dolgom, mert gondolom erre a költségvetési vita során lesz alkalmunk részletesen reagálni, mégis megjegyezném, hogy az a lakáskötvény, amit az Elnök Úr a szemünkre hány, a társadalombiztosításnak kamatokat hozott, miközben a tavalyi évi hiteleket a társadalombiztosítás a Nemzeti Banktól kamat nélkül, illeve öt százalékos kamattal vette fel. Nem tudom, ha Önök egyszerű állampolgárként pénzzel rendelkeznek, és magas kamatra kiadhatják a pénzüket, valamint alacsony kamattal hitelt vehetnek fel, nem tűnik-e ez esetleg gazdaságos befektetésnek? Köszönöm a figyelmüket. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť