CSEHÁK JUDIT, DR. (MSZP)

Full text search

CSEHÁK JUDIT, DR. (MSZP)
CSEHÁK JUDIT, DR. (MSZP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Ügyrendi kérdésben szeretnék javaslatot tenni. Kulin képviselő úr egy rendkívül tisztességes kompromisszumos javaslatot fogalmazott meg, amely abban az esetben lenne javaslattevő képviselőtársam és frakciónk szerint elfogadható a számunkra, ha a bizottság nem törölné, és az előterjesztő kormányjavaslat nem törölné a 6. §-ban megfogalmazott országgyűlési kötelezettséget. Ugyanis a jelenlegi törvény módosítás nélkül tartalmazza azt a kötelezettséget, hogy az árak emelkedése és a társadalombiztosítás gazdálkodása ismeretében kell döntenünk az év során a nyugdíjak kiegészítéséről. Ha mi most lemondunk a javaslatunkról, és ezt a passzust töröljük, akkor semmi biztosíték és garancia nincs arra, hogy erre az ismételt nyugdíj-kiegészítésre, nyugdíjemelésre sor kerül.
Mi abban az esetben tudjuk elfogadni Kulin képviselő úr módosító indítványát, ha a biztotság és az előterjesztő miniszter is revideálja az álláspontját ezen a ponton. Ezért javaslom, hogy az elnök úr rendelje el, hogy a bizottság üljön össze, hogy ezt az álláspontot meg tudjuk vitatni, és ebben az esetben mód lenne egy kompromisszumos javaslat egyetértő elfogadására. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť