KIS GYULA JÓZSEF, DR. (MDF)

Full text search

KIS GYULA JÓZSEF, DR. (MDF)
KIS GYULA JÓZSEF, DR. (MDF) Köszönöm, Elnök Úr. Tíz másodpercben nem vagyok képes eleget tenni a felszólításnak, amire már reagáltam volna. Miután a frakcióvezetőjük felszólított, ezt kötelességemnek is éreztem. Sajnálom, hogy nincs jelen. Amikor kiment a teremből, utána mentem, és megpróbáltam volna vele tisztázni a félreértést.
A félreértés alapja, hogy Csehák Judit és Kovács Pál közül csak Kovács Pál jelent meg a bizottság ülésén, ahol ezt tárgyaltuk. Neki ott bizottsági elnökként elmondtam észrevételeinket, továbbá bemutattam neki azokat a leveleket, amelyek szerint azt a feltételezést, hogy itt a likviditási tartalék terhére 17 milliárdot el lehet költeni, alaptalannak tartom. Ezek után elnézést kérek, hogy a távol lévő bizottsági tagunknak a bizottsági ülésen nem állt módomban ezt elmondani, vele megvitatni. (Zaj.)
Másodszor: a jelen félreértés tárgya tulajdonképpen érthető, hogyha belegondolunk, hogy egy olyan bonyolult kérdést kell megvitatni, amiben nagyon félreérthető az, hogy mi az, hogy tartalékalap, mi az, hogy likvid pénzeszköz. Én elsősorban a 17 milliárd forint további kiadásra koncentráltam, és ezért fordulhatott elő, hogy számokban tévedtem, miután nem írásból beszéltem. Ezért elnézést kérek, de nem mint bizottsági elnök szólaltam fel. Még Szűrös Mátyás alelnök elnöksége idején tisztáztam, hogy képviselőként kívánok szólni.
Tehát képviselőként számokat rosszul idéztem – ezért elnézést kérek –, a részletekben. Az egész kérdéssel kapcsolatban azonban fenntartom továbbra is az álláspontomat, és ennek kifejtésére majd a költségvetési vita során – remélem –, még lesz lehetőségem. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť