ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Először Rajkai Zsolt képviselő úr indítványáról kell szavaznunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e Rajkai Zsolt képviselő úr módosító javaslatát. Kérem, szavazzanak!
(Németh Zsolt képviselő úr jelzi, hogy nem működik a szavazógépe.) Kérem, szíveskedjenek Németh Zsolt képviselő úr gépét korrigálni. (A szavazás megtörténik.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 199 elutasító szavazattal, 25 "igen" és 26 tartózkodó szavazat mellett a módosító indítványt elvetette. Németh Zsolt szintén az elutasítás mellett szavaz, tehát 200 az elutasító szavazatok száma.
Tisztelt Országgyűlés! Ráday Mihály javaslata következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e Ráday Mihály módosító javaslatát. Kérem, szavazzanak! (A szavazás megtörténik.)
A három államtitkári szavazatot is figyelembe véve megállapítom, hogy az Országgyűlés 221 "igen" szavazattal, 12 "nem" és 11 tartózkodó szavazattal a módosító javaslatot elfogadta.
Így a következő javaslatokról nem kell szavaznunk.
A jelentés 4. pontjában Ráday Mihály képviselő úr a törvényjavaslat 1. § (2) bekezdésének a vízügyi törvény 42. §-ára vonatkozó részét kívánja módosítani. Emlékeztetőül mondom, hogy ennek lényege: ne a vízügyi igazgatósági szervezet hatáskörébe tartozzanak a vízüggyel kapcsolatos környezetvédelmi és más jogszabályokban meghatározott feladatok.
A módosító javaslat elfogadását az alkotmányügyi bizottság támogatja, a gazdasági bizottság viszont nem támogatta. Megkérdezem a miniszter urat, illetve államtitkár urat, egyetért-e a módosító javaslat elfogadásával.
 

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť