MORVAY ISTVÁN belügyminisztériumi államtitkár:

Full text search

MORVAY ISTVÁN belügyminisztériumi államtitkár:
MORVAY ISTVÁN belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! A szovjet csapatoktól átvett ingatlanok, megüresedett objektumok őrzéséről átmeneti jelleggel a Magyar Honvédség, illetve a Pénzügyminisztérium Zárolt Állami Vagyont Kezelő Igazgatósága gondoskodik.
További, a képviselő úr által jelzett gondot jelent, hogy szovjet katonáktól eszközök, felszerelések magyar állampolgárokhoz kerülnek. A rendőrség szerveihez több irányból érkezett jelzések alapján a Belügyminisztérium utasította a rendőrséget az esetleges törvénybe ütköző ügyletek felderítésére és megelőzésére.
Ismételten hangsúlyozni kívánjuk azonban, hogy eszközeink rendkívül korlátozottak. A személyi állományból mintegy háromezer rendőr hiányzik az ismert okok miatt. A jelen helyzetben nem mérlegelhetjük, hogy ha emberölési vagy egy felszerelés-vásárlási ügyben indítunk nyomozást, melyiket tekinthetjük fontosabbnak.
Éppen ezért a belügyminiszter kezdeményezi, hogy a helyi polgárok önkéntes társulások szervezésével is gondoskodjanak a leendő önkormányzatok várható tulajdonát képező objektumok és értékek védelméről. Egyben vállaljuk, hogy haladéktalanul javaslatot teszünk az újrahasznosításról döntő bizottság döntéseit előkészítő munka felgyorsítására. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť