MORVAY ISTVÁN belügyminisztériumi államtitkár:

Full text search

MORVAY ISTVÁN belügyminisztériumi államtitkár:
MORVAY ISTVÁN belügyminisztériumi államtitkár: Én azt hiszem, hogy nyugodtan válaszolhatok, bár a kérdés nem teljesen ilyen formában hangzott el. De lévén, hogy a problémát elég széles körűen ismerem, azt hiszem, nyugodtan válaszolhatok.
Bizonyos félreértéseket el kell oszlatni azonban a tisztelt Ház jelenlétében, és a tisztelt képviselőnőnek a figyelmét fölhívnám arra, hogy a belügyminiszternek nincsen jogosítványa arra, hogy egy korábbi minisztertanácsi, illetőleg kormányrendeletnek bármelyik paragrafusát saját hatáskörében hatályon kívül helyezze, bármennyire is szeretné ezt megtenni.
A helyzet valóban rendkívül súlyos. Magam jártam kint az egyik helyszínen, munkatársaimmal másik helyen, és szembetalálkoztunk azokkal, nyugodtan mondhatom, XX. században emberhez méltatlan körülményekkel – szembetalálkoztunk –, amik között emberek kénytelenek élni. Sajnos, azonban ennek van egy másik vetülete is. A környezetben élő embereket az itt előforduló, az itt tapasztalható állapotok mélyen felháborítják, elsősorban az az önkényeskedés, ami a lakások elfoglalásával kapcsolatban felmerül. Minden körülmények között a törvényességnek a látszatát, úgy érzem, az Országgyűlésnek, az új Parlamentnek is fenn kell tartania, és semmiképpen nem hunyhatunk szemet úgynevezett – ahogy a képviselőnő említette – helytelen szokás felett.
Valóban, mi egy olyan lakásgazdálkodási koncepciónak a kialakításánál szeretnénk közreműködni, ahol egy fogyasztói lakáspiacnak a kialakítására nyílik lehetőség, amikor az önkormányzatok saját területükön, a településen belül tudnak lehetőséget biztosítani a lakáskérdés megoldására. Ez is az önkormányzatokra váró feladat: nem kis feladat.
Én azt hiszem, hogy jelenleg az önkormányzati törvényt megelőzően az állapotokat valahogyan el kell viselni. Én felkérném a helyi tanácsokat, hogy a lehetőség szerint emberségesen, de a törvénynek az előírásait mindenképpen betartva intézzék ezeket a helyi, saját hatáskörükön belül. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť