TÓTH ISTVÁN (MDF)

Full text search

TÓTH ISTVÁN (MDF)
TÓTH ISTVÁN (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A rendszerszemléletű környezeti oktatás megalapozása céljából oktatási központok működnek az országban, amelyek száma mintegy félszáz. A Környezetvédelmi Minisztérium ezeket a központokat szakmailag az illetékes környezetvédelmi és vízügyi igazgatóságokhoz, illetve a nemzeti parkokhoz sorolta. A területen dolgozó, szakmailag elkötelezett emberek az országos központ, illetve a hálózat mellérendelő jellegű felépítésében látják az előrelépésüket. Ez a felépítés a működést veszélyeztető, tisztázatlan helyzetet idézett elő választókörzetemben.
A Környezetvédelmi Minisztérium által 1989. június 30-án kiutalt támogatást a kazincbarcikai és tudomásom szerint a miskolci Kilián György Gimnáziumban működő központ sem kapta meg a mai napig. Egy értekezleten a Környezetvédelmi Minisztérium osztályvezetője közölte, hogy már az 1990-es támogatást is kiutalták.
Ezek alapján kérdezem a miniszter úrtól, tervezi-e a minsztérium a szakemberek által rossznak ítélt struktúra megváltoztatását, illetve módjában van-e a minisztériumnak a kiutalt, de a hierarchiában elakadt, az oktatási központokhoz el nem jutott támogatást nyomon követni, illetve intézkedni arról, hogy a támogatást az oktatási központok megkapják.
Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť