GREZSA FERENC, DR. (MDF)

Full text search

GREZSA FERENC, DR. (MDF)
GREZSA FERENC, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Egy nyilatkozatot fogok felolvasni.
A Magyar Demokrata Fórum parlamenti képviselőcsoportja az ország és a nemzet sorsa iránt érzett felelősségéből az alábbi nyilatkozatot teszi:
Ma Magyarországon kettős hatalmi rendszer van. Míg a szabadon választott többpárti Parlament működése megfelel a demokratikus európai jogállamiság követelményeinek, az egyes városok, kerületek, falvak helyhatóságaiban, intézményeiben, üzemeiben, szövetkezeteiben még a régi rendszer él tovább. Folyik a közvagyonnal való felelőtlen gazdálkodás, a politikai és gazdasági hatalom átmentése az új viszonyok közé. Ehhez járul, hogy az elmúlt évtizedek politikájának következtében a társadalom nagy tömegei küzdenek napi megélhetési gondokkal.
Ebben a helyzetben a Parlamentre és a kormányra rendkívül nagy feladatok hárulnak. Ezek között a legfontosabb az új önkormányzati törvény megalkotása. Az őszi helyhatósági választások után mondhatjuk csak, hogy befejeződött a rendszerváltozás hazánkban. Amikor már nemcsak a Parlamentben ülnek szabadon választott képviselők és vezetők, hanem minden egyes helyhatóságban, intézmény élén. A Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja átérezve felelősségét a helyhatósági választások mielőbbi megtartásában, a maga részéről kijelenti, hogy szabadságra vonulás helyett a nyári időszakban is folytatni kívánja parlamenti munkáját (taps) mindaddig, míg az új önkormányzati és az arra vonatkozó választási törvény meg nem születik.
A Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja kéri e kinyilvánított szándékához a többi párt csatlakozását.
Egyúttal a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja rámutat arra, hogy minden olyan kísérlet, amelynek nyílt vagy burkolt célja a helyhatósági választások lebonyolításának hátráltatása, a régi rendszer maradványainak átmentésével súlyos támadás a kibontakozó demokrácia ellen.
E körbe soroljuk azt a jelenleg folyamatban lévő népszavazási kezdeményezést, amely a köztársaságielnök-választás módjával kapcsolatban a Magyar Szocialista Párt, a Magyar Szocialista Munkáspárt, illetve e pártokkal akarva, nem akarva együttműködő szervezetek, magánszemélyek részéről folyik. Köszönöm a figyelmet. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť