ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Képviselőtársaim! Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel! (Egyperces némafelállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.) Köszönöm szépen.
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy ismertessem a mai és a holnapi ülésnap várható programját!
Ma a már tárgysorozatba vett, de még nem tárgyalt napirendi pontok vitájára kerül sor. Így folytatni fogjuk Zsiros Géza képviselőtársunk törvényjavaslatának a vitáját, majd soron következik a volt egyházi ingatlanok elidegenítésének átmeneti tilalmáról szóló törvényjavaslat, továbbá a Nemzeti Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány felülvizsgálatáról szóló országgyűlési határozati javaslat.
Bejelentem a tisztelt Országgyűlésnek, hogy jelenlegi ülésünk megnyitása, tehát május 24-e óta több mint egy tucat indítványt nyújtottak be a bizottságok, a kormány és tisztelt képviselőtársaim. Többek között ezért is az Országgyűlés tisztelt főtitkára egy tájékoztatót állított össze, amely valamennyi képviselőtársunk rendelkezésére áll. Úgy gondolom, hogy így mindenkinek módja van áttekinteni az előbbiek nyomán ránk váró feladatokat.
Mivel a korábban elfogadott napirendi pontjaink megtárgyalásával sem végeztünk, újabb indítványok napirendre tűzésére - a Házszabályban előírt határidőkre is figyelemmel - csak a következő ülésünkön fogok javaslatot előterjeszteni.
Kétnapos ülésünk tárgysorozatát azonban két előterjesztés megtárgyalásával kiegészíteni javaslom, ahogyan ezt az előzetesen kiosztott napirend is jelzi az Önök számára.
Javaslom a törvényjavaslatot benyújtó képviselők indítványára a tisztelt Országgyűlésnek, hogy a folyamatban lévő ülés tárgysorozatát egészítse ki az alkotmány-módosításról szóló törvényjavaslat megtárgyalásával. S most kérdem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e ezzel a javaslattal, amivel a házbizottság utolsó ülése egyetértett? Kérem, szavazzunk tehát arról, hogy ülésünk tárgysorozatát az Alkotmány módosításával foglalkozó törvényjavaslat megtárgyalásával kiegészítsük!
Határozathozatal következik. Kérem a tisztelt Házat, szavazzon arról, hogy egyetért-e ülésünk tárgysorozatának ilyen kiegészítésével! (Mozgolódás a bal oldalon.) Kérem, szavazzunk! (Közbeszólások: Már többen szót kértek ügyrendi kérdésben ! Elnök úr, adja meg a szót!)
Kérem, a jegyző értesít, hogy szavazás előtt ügyrendi kérdésben Tölgyessy Péter szót kért. Akkor félretesszük a határozathozatali indítványt és meghallgatjuk Tölgyessy Péter ügyrendi javaslatát.
Ügyrendi kérdésben felszólaló: Dr. Tölgyessy Péter (SZDSZ)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť