KÓNYA IMRE, DR. (MDF)

Full text search

KÓNYA IMRE, DR. (MDF)
KÓNYA IMRE, DR. (MDF) Tisztelt Elnök úr! Tisztelt Országgyűlés! Amennyiben nem lesz most jogi bizottsági ülés, akkor az előrehaladás érdekében kénytelen vagyok egészen röviden kifejteni a véleményemet. Én is mondhatnám most azt, hogy Tölgyessy Péter nem a lényegről beszélt, amikor a közigazgatási államtitkári funkciót elhatárolta az egyéb funkcióktól. De én is konstruktív szeretnék lenni, ezért nem így fogalmazok, hanem azt mondom, hogy egy elemről megfelejtkezett, nevezetesen arról, hogy a közigazgatási államtitkár, másfelől a címzetes, illetve a politikai államtitkárok közötti különbség alapja az, hogy az egyik szakember, a másik politikus.
És ebből következik az, hogy a szakember, a közigazgatási államtitkárt nem hallgathatja meg az Országgyűlés bizottsága eredményesen, hanem valóban egy szakmai grémiumnak kell meghallgatnia, egy olyan szakmai testületnek, amelynek a létrehozása egy későbbi törvény feladata, de elképzelhető azonban - és ezért konstruktív, úgy érzem, a javaslatom, hogy egy jogi bizottsági előkészítésen meg tudnánk állapodni egy olyan átmeneti formában, ami áthidalná a jelenlegi helyzet hiányosságát, tehát most, amikor nincs jogszabályi alapja egy ilyen szakmai testület létrehozásának, meg tudnánk állapodni egy olyan megfelelő szakmai fórumban, amelyik valóban célszerűen és rendeltetésének megfelelően ezt a bizottsági meghallgatást helyettesíthetné. Ezért gondoltam, hogy mégis csak célszerű lenne átgondolni, akár úgy, hogy ha a Szabad Demokraták Szövetségének nincs módja ezt meggondolni, szünetet kérünk, és szünet keretében egyeztetnénk ezt a kérdést, de helyes lenne a jogi bizottságot összehívni, és ott kidolgozni ezt az áthidaló megoldást. Ez az én véleményem. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť