KÁLMÁN ATTILA, DR. (MDF)

Full text search

KÁLMÁN ATTILA, DR. (MDF)
KÁLMÁN ATTILA, DR. (MDF) Tisztelt közlekedési és hírközlési miniszter úr! Tisztelt Képviselőtársak! A különböző Volán-vállalatok az elmúlt hetekben sok helyközi autóbuszjáratot szüntettek meg, és további járatok leállítását tervezik. Például Komárom-Esztergom megyében mintegy 200 járat leállításáról van szó. Arra hivatkoznak, hogy a menetrend szerinti autóbuszközlekedés nem gazdaságos.
A tömegközlekedés valóban nem gazdaságos, különösen nem az az aprófalvak között. Ugyanakkor elemi, alapvető szolgáltatás. Nem csupán segíti a munkahelyre vagy az iskolába való eljutást, hanem elviselhetőbbé teszi, áthidalja az egészségügy, a kereskedelem vagy egyéb szolgáltatások hiányosságait.
Azt kérdezem tisztelettel Siklós Csaba közlekedési és hírközlési miniszter úrtól, hogy milyen elképzelései vannak ennek a sokakat érintő gondnak a megoldására?
Szíves elnézését kérem azért, hogy beiktatása után alig néhány órával máris kérdéssel fordulok önhöz, de három nap múlva lép életbe a Volán új menetrendje, és több millió olyan ember él ebben az országban, akinek nincs saját gépkocsija, de ha van is, drága számára a 30 forintos benzin! Tehát kénytelenek igénybe venni a tömegközlekedést. Nehogy bennük az a téves elképzelés alakuljon ki, hogy az új kormány határozta el a járatok leállítását!
Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť