ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Ennek az időt kitöltő információnak a közreadása után legyen szabad visszatérni az alapkérdéshez, ahhoz tudniillik, hogy egy fontos külpolitikai kérdésben állásfoglalás igénye merült fel. Ez a külpolitikai kérdés Litvániával kapcsolatos.
A kérdést megtárgyalta a Parlament külügyi bizottsága, megtárgyalta valamennyi parlamenti pártcsoport, megtárgyalta a pártcsoportvezetők, valamint a Függetlenek megbízottjának közös értekezlete.
Valamennyi szinten az a vélemény alakult ki fontos külpolitikai érdekből következően, hogy ebben a kérdésben indokolt állást foglalnunk, azonban kívánatos, hogy ne nyissunk parlamenti vitát. Minthogy a külügyi bizottságban, illetve parlamenti képviselőcsoportokban valamennyi képviselőnknek lehetősége volt véleménye közvetlen, illetve közvetett kifejtésére, az a közös álláspont alakult ki, hogy az Országgyűlés plenáris ülésén én arra kérjem előzetesen tisztelt képviselőtársainkat, hogy hozzunk egy olyan határozatot, miszerint eltekintünk a kérdés további vitatásától, és csak a nyilatkozat vagy nyilatkozatok megszavazására, illetve elvetésére, azaz határozathozatalra teremtsünk lehetőséget.
Kérdezem tisztelt képviselőtársaimat, hogy készek-e határozathozatalra ebben a kérdésben. A pártcsoportvezetők és a függetlenek külön megbízottja így foglalt állást.
Felteszem tehát a kérdést, hogy elrendelhetem-e a határozathozatalt abban a kérdésben, hogy nem nyitunk vitát a Litvániával kapcsolatos állásfoglalásunk kérdésében, csak határozati javaslatot, illetve határozati javaslatokat hallgatunk meg.
Van-e ellenvélemény? Orbán Viktor kér szót.
Felszólaló: dr. Orbán Viktor (FIDESZ)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť