FUTAKI GÉZA, DR. (SZDSZ)

Full text search

FUTAKI GÉZA, DR. (SZDSZ)
FUTAKI GÉZA, DR. (SZDSZ) Csak néhány szóban, tehát röviden az 55-ös számú indítványban arról van szó, hogy a belügyminiszter felhatalmazást kapna arra, hogy bizonyos esetekben, ahol már megkötött üzletek vannak, bevesse tekintélyét. Erre, mint ahogyan azt Dornbach Alajos bőven és szakértően kifejtette, egyáltalán nincs szükség, sőt, ha erről szavazunk ma és a szavazás esetleg több "igennel" fejeződne be, akkor nagyon kellemetlen helyzetbe kerülnénk a belügyminiszter ilyetén felhatalmazásával. Tehát az ügyészség van felhatalmazva arra, hogy mint érdekelt a társadalmi érdeket esetleg sértő ügyletet megtámadjon, és erre az ügyészséget bármelyik magyar állampolgár felhívhatja. Tehát ezért ez a módosító indítvány szerintem felesleges, sőt kifejezetten káros.
Hozzászólásom másik része pedig a földművelődésügyi miniszterhez szól, miszerint szükséges lenne a miniszteri indoklásban kifejteni pontosan azt, hogy mi számít folyamatban lévő ügynek, hogy ne legyen ez későbbi vita alapja, mert a szerződés aláírásakor, illetve a vételár kifizetésekor már egy üzlet végül is érvényes. Az ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzést javaslom megjelölni, mint befejezett jogi ügyletet. Ezt a megjegyzésemet a földművelődésügyi miniszternek szánom. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť