CSÉPE BÉLA (KDNP)

Full text search

CSÉPE BÉLA (KDNP)
CSÉPE BÉLA (KDNP) Tisztelt Elnök úr! Tisztelt Országgyűlés! A témához nagyon röviden szeretnék hozzászólni.
Véleményem szerint a társadalmi vita a pártállamnak volt tipikus kreációja. Ugyanakkor a valóságban és a gyakorlatban a múltban igazi társadalmi vita nem volt. Viszont jelenleg is már, és reméljük, hogy a jövőben is, valódi társadalmi vita folyik sajtóban, rendezvényeken és az egész országban. Ezért az én megítélésem szerint a társadalmi vitát mint jogi intézményt, gyökeresen és teljesen el kell törölni, de ez gyakorlatilag nem azt jelenti, hogy a társadalmat nem kell meghallgatni - a demokráciában a társadalom meghallgatásának ezer más eszköze van.
Nem értek egyet azzal a felvetéssel, hogy a törvénytervezeteknek valamiféle közlönye jelenjen meg. Véleményem szerint a demokráciában a nép a törvényalkotást ránk bízta, nekünk kell végrehajtani, és amíg egy törvény csak tervezet szintjén van, azt lehet szellőztetni a sajtóban, rendezvényeken, de ennek megint nem szükséges egy ilyen intézményszerű bevezetése, mert az emberek általában nem szívesen olvasnak hosszú anyagokat, ők az eredményre kíváncsiak.
Röviden és tömören összefoglalva, én a társadalmi vitának a teljes megszüntetése mellett vagyok. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť