ELNÖK (Vörös Vince)

Full text search

ELNÖK (Vörös Vince)
ELNÖK (Vörös Vince): Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik: a hatályos alkotmányunk szerint a jogalkotás rendjét alkotmányerejű törvény szabályozza. Ehhez a megválasztott képviselők kétharmadának szavazata szükséges. A megválasztott képviselők száma 384, ennek a kétharmada 256.
Kérem, tartsunk jelenléti ellenőrzést. Nyomják meg az "igen" szavazógombjukat.
Megállapítom, hogy a jelenlévők száma 348 bejelentett távollévő 8 fő. Így az Országgyűlésnek módjában áll kétharmados többségi határozatot hozni.
Tisztelt Országgyűlés!
Először a módosító indítványról kell döntenünk. Dr. Kósáné dr. Kovács Magda, MSZP, képviselőtársunk módosító indítványa a törvényjavaslat 2. §-ára vonatkozik. Az indítvány lényege: a társadalmi szervezetek és érdekképviseleti szervek jogosultak legyenek véleményt nyilvánítani a törvénytervezetekkel kapcsolatban a bizottsági üléseken.
Az alkotmányügyi, törvényelőkészítő- és igazságügyi bizottság a módosító indítvány elfogadását nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító indítványt? Kérem, szavazzunk. Kimondom, "igen" szavazat 37, "nem" 286, és tartózkodott 15 képviselőtársunk. Ezzel a javaslatot nem fogadta el az Országgyűlés.
Tisztelt Országgyűlés, dr. Mészáros István, SZDSZ, képviselőtársunk ugyancsak a törvényjavaslat 2. §-ára nyújtott be módosító indítványt, de ezt visszavonta. Úgyhogy efölött nem kell határozatot hoznunk.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy a már elfogadott vagy el nem fogadott jogalkotásról szóló 1987. évi XI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot elfogadják-e? Kérem, szavazzunk. (Taps.)
Kimondom a határozatot, az Országgyűlés 278 "igennel", 10 "nem" szavazattal és 33 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Elnökváltás következik. Átadom dr. Szűrös Mátyásnak.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť