SALAMON LÁSZLÓ, DR.:

Full text search

SALAMON LÁSZLÓ, DR.:
SALAMON LÁSZLÓ, DR.: Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőház! Rövid leszek, ezért azzal a lehetőséggel élek, hogy a helyemről mondjam el a választ. Tulajdonképpen Bod Péter Ákos, illetőleg Katona Tamás felszólalása, az érdemi kérdéseket illetően, gyakorlatilag felment részletes válaszadás alól, talán egyetlen egy kérdést érintenék nagyon röviden, a pénzügyminisztériummal kapcsolatos kérdést. Utalok arra, hogy a Demokrata Fórum koncepcionális elképzelése szerint itt egy gazdasági jellegű, idézőjelben tessék érteni, "csúcsminisztériumról" lenne szó, nagyjában, egészében nyugat-európai, francia mintának megfelelőn.
Úgy gondolom, hogyha utalok arra, hogy kormányzati elképzelés a pénzügyminisztériumon belül költségvetési hivatal felállítása, ez a hangsúlyozott aggodalmakat jórészt oldani fogja tudni.
A megemlített különböző problémák között még nagyon röviden a Magyar Nemzeti Bank kérdésére kell hogy utaljak, és ennek kapcsán arra, hogy a Magyar Demokrata Fórum és a Szabad Demokraták Szövetsége közti politikai megállapodás keretében a Magyar Nemzeti Bank helyzete is érintve van és a nagy alkotmányterv-csomagban szerepel. A Nemzeti Bank jogállására és státusára nézve, a legalapvetőbb szabályait illetően alkotmányos jogszabályok kerülnek a két párt szándéka szerint majd megalkotásra, ami a Nemzeti Bank státusát is megfelelően rögzíteni fogja.
További részletekbe mint arra utaltam, nem kívánok bocsátkozni, mert képviselőtársaim megválaszolták.
Befejezőleg ismételten kérem, hogy a törvényjavaslatot a tisztelt Ház fogadja el, és emelje törvényerőre. Köszönöm a figyelmet.
Határozathozatal

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť