ZSEBŐK LAJOS (MDF)

Full text search

ZSEBŐK LAJOS (MDF)
ZSEBŐK LAJOS (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Tisztelt Miniszter Úr! Fejér megyében a megyei vízművek által szolgáltatott víz ára köbméterenként a tavalyi 13 forint 50 fillérről az idén 35 forint 60 fillérre emelkedett. Ez a lakossági díj az országban a legdrágább vizet jelenti, de hasonló problémával küzd Baranya, Pécs, Borsod és Nógrád lakossága is.
Napjaink megélhetését ez tovább nehezíti és szociális feszültséget kelt a következők miatt. Fejér megyében a kiugróan magas vízár döntő oka a Dunántúli Regionális Vízművektől átvett víz eleve magas termelői árából adódik, ami a maga 26 forintjával a lakossági vízdíjak átlaga felett van. Ugyanakkor ugyanez a regionális vállalat az egész szolgáltatási területén, így a Balaton környékén és a Velencei tó környékén is a vizet 20 forint 80 fillérért adja. A problémához hozzátartozik, hogy a Dunántúli Regionális Vízmű vállalat egyik leggazdaságosabb egysége éppen Fejér megyében, Kincsesbányán van. Az itt képződő nyereséget a nagyobb költséggel dolgozó ellátási területek veszteségkiegyenlítésére fordítják. Vagyis, magyarul: a viszonylag olcsó balatoni ivóvíz egy részét a Fejér megyeiek fizetik meg.
Kérdésem miniszter úrhoz: kívánnak-e és tudnak-e ezen változtatni? Kérésem viszont, hogy a kiváltó ok megszüntetése mellett – amely egy hoszszabb folyamat – már az idei évre vonatkozóan is orvosolják a problémát. Köszönöm a figyelmet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť