JÓZSA FÁBIÁN, DR. (MDF)

Full text search

JÓZSA FÁBIÁN, DR. (MDF)
JÓZSA FÁBIÁN, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Az előbb jámboran szót kértem, és nem hittem volna azt, hogy két perc múlva újabb alkalom kínálkozik arra, hogy megszólaljak. Wekler Ferenc képviselőtársunk a hatáskört telepítő törvényjavaslattal kapcsolatban olyan dolgokat kér számon, amely dolgok nem tartoznak ennek a törvénynek a szabályozási tárgyai közé, és nem tartoznak ennek a törvénynek a kelléktárába. Az önkormányzatokkal kapcsolatos pénzügyi támogatások kérdése tekintetében határozottan és világosan állást foglal az önkormányzati törvény, amikor általánosságban kinyilvánítja azt, hogy önkormányzat számára hatáskört csak törvényben lehet telepíteni, azonban ez a törvényi hatáskörtelepítés úgy történhet meg, hogyha az Országgyűlés ezzel egyidejűleg biztosítja az adott feladatok ellátásához szükséges pénzügyi fedezetet is.
Ez igaz, azonban a pénzügyi fedezet biztosítása megtörtént a költségvetési törvényjavaslatban, amelyet hosszú időn keresztül vitattunk itt a teljes ülésen, amelyben Wekler Ferenc képviselőtársunk is részletesen hozzászólt, és ez a kérdés odatartozik. Tehát ne kérjünk számon egy törvényjavaslattól olyan ügyeket, olyan dolgokat, amelyek nem tartoznak a szabályozás tárgykörébe.
Egyébként itt van előttem a költségvetési törvény. Lehetne sorolni azt, hogy a közművelődési intézményekre vonatkozóan mennyi az állami támogatás mértéke, a könyvtárak, levéltárak, múzeumok, a színházak látogatottsága biztosítása érdekében milyen állami támogatásokat biztosít az állami költségvetés. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť