ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Tisztelt Országgyűlés! Az interpellációk és a kérdések elmondására tárgyalási rendünknek megfelelően kedden 14 és 16 óra között kerül sor. A házbizottság állásfoglalásának megfelelően javaslatot teszek a ma kezdődő ülés tárgysorozatára:
1) A helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása.
2) A fővárosi, a fővárosi kerületi önkormányzatokról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása, a vita lezárása.
3) Az állami népegészségügyi és tisztiorvosi szolgálatról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása és a vita lezárása.
4) A megyei (fővárosi) Földművelésügyi Hivatal létesítéséről és egyes hatáskört megállapító jogszabályi rendelkezések módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája, majd határozathozatal.
Az Észak-atlanti Közgyűlés által a Magyar Országgyűlésnek felajánlott társult tagság elfogadásáról szóló határozati javaslat megtárgyalása. Ezt kérem törölni, nem terjesztem elő. Erről holnap fogok indítványt tenni attól függően, hogy a bizottsági állásfoglalások milyenek lesznek, miként dönt az alkotmányügyi és a külügyi bizottság.
5) A társadalmi szervezetek költségvetési támogatásáról szóló pénzeszközök előzetes és részleges elosztásáról szóló országgyűlési határozati javaslat megtárgyalása.
6) Az országgyűlési képviselők választásáról szóló 1989. évi XXXIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat megtárgyalása.
7) Interpellációk és kérdések.
8) Személyi javaslatok, új bizottsági tagok megválasztása.
Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság állásfoglalásának megfelelően a Vilniusban, illetőleg Budapesten magyar–balti parlamentközi irodák felállításáról szóló országgyűlési határozati javaslat megtárgyalására későbbi időpontban kerülhet sor, a tárgysorozatba vétel kérdésében később, esetleg holnap dönthetünk, mivel a javaslat bizottsági előkészítése nem fejeződött be. Ugyanez a helyzet az Észak-atlanti Közgyűléssel kapcsolatos határozati javaslat tekintetében.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a napirendre tett javaslatomat. Kérem, szavazzanak! Köszönöm. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés az államtitkári szavazatokat is figyelembe véve 266 "igen" szavazattal 1 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül a javaslatot elfogadta.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť