CSÓTI GYÖRGY, a külügyi bizottság alelnöke:

Full text search

CSÓTI GYÖRGY, a külügyi bizottság alelnöke:
CSÓTI GYÖRGY, a külügyi bizottság alelnöke: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim!
Tabajdi Csaba képviselőtársam nyitott kapukat dönget. Abban a szerencsében volt részem, hogy tavaly november végén részt vehettem az Észak-atlanti Közgyűlés munkájában megfigyelői státusban.
A politikai bizottsági ülésen javaslatot tettem arra, hogy az Észak-atlanti Közgyűlés az európai semleges országokat is hívja meg társult tagként. Ezt a jelenlévő semleges országok képviseleteinek nagy örömére és megelégedésére egyhangúlag elfogadták, tehát az Észak-atlanti Közgyűlés a semleges országokat is meghívja társult-tagnak.
Ezen túlmenően bevezetőmben elmondtam, hogy ez a gondolat az egész európai biztonsági rendszert szolgálja, és a közgyűlés olyan megfogalmazásban adta közzé új céljait, hogy az európai biztonsági rendszert kiterjeszti valamennyi országra, az európai országokon túlmenően az Észak-amerikai Egyesült Államokra és Kanadára is. Itt tulajdonképpen 35 országról van szó. Miután más észrevétel nem volt, több mondanivalóm nincs. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť