WEKLER FERENC, DR. (SZDSZ)

Full text search

WEKLER FERENC, DR. (SZDSZ)
WEKLER FERENC, DR. (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Két perc erejéig szeretném igénybe venni türelmüket. Saját mondandóm első része ügyrendi jellegű és kapcsolódik Salamon képviselőtársam korábbi felszólalásához, amelyben arról beszélt, hogy részletes vita zajlik az egyházi törvény kapcsán, és ez a részletes vita most átcsapott teljesen általános jellegű vitába, amelynek – sajnos – Salamon képviselőtársam is részese volt.
Tudomásom szerint a frakciók megállapodtak abban, hogy a frakciók álláspontját egy-egy felszólaló ismerteti, és ezután a részletes vitát lezárjuk. Ehhez igyekeztünk tartani magunkat. Frakciónk álláspontját Matyi képviselőtársunk ismertette, amire a kormánypártok részéről reakciók jöttek, és reakciókat váltott ki ez a felszólalás, de nem ez volt a megállapodásban. Természetesen erre lehetőség van, csak ez azt vonja maga után, hogy akkor a reakciókra viszontreakcióval kell válaszolni.
Mondandóm második része, a két percnek a második része a Horváth Béla képviselőtársam által felvetettekhez kapcsolódik. Szeretném kérni elnök urat, biztosítson Horváth Béla számára két perc lehetőséget arra, hogy felolvassa azt az idézetet, amelyben a fővárosi kerületek polgármesterei kinyilatkoztatják azt, hogy az egyházaknak nincsenek közszolgálati funkciói, és az SZDSZ-es polgármesterek ezt tagadják. Amennyiben fel tudja olvasni, akkor természetesen a magunk részéről a megfelelő konzekvenciát le fogjuk vonni, amennyiben nem, akkor a fővárosi polgármesterek nevében szeretném visszautasítani ezt a sommás megállapítást. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť