ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az országgyűlés 17 "igen" szavazattal, 156 ellenszavazattal 57 tartózkodás mellett a javaslatot nem fogadta el.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a törvényjavaslat eredeti 2. §-ában a tvr. 2. § (7) bekezdésére vonatkozó rendelkezést. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 173 "igen" szavazattal 5 ellenszavazat és 44 tartózkodás mellett javaslatot elfogadta.
A jelentés 13. és 14. pontjai alternatív megoldásokat tartalmaznak a törvényjavaslat 3. § (1) bekezdésében a tvr. 3. § (1) bekezdésének módosítására. Dr. Szabó János képviselő úr javaslata szerint az ügyvéd tudományos, művészeti, irodalmi, oktatási és sporttevékenység kivételével munkaviszonyban nem állhat, más kereső tevékenységet azonban folytathat.
Dr. Mihály Zoltán képviselő úr javaslata szerint az ügyvéd a munkaviszonynak nem minősülő közéleti tevékenység kivételével nem folytathat más kereső foglalkozást.
Felhívom figyelmüket, hogy Szabó János képviselő úr a 13., 15. és 17. pontban meghatározott javaslatai logikailag szoros összefüggésben állnak, ezért ezekről együttesen kell határozni.
Először tehát dr. Szabó János képviselő úr javaslatát teszem fel szavazásra a jelentés 13., 15. és 17. pontja szerint. A javaslatokat az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Az államtitkár úr egyetért-e vele?

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť