SCHIFFER JÁNOS, DR. (MSZP)

Full text search

SCHIFFER JÁNOS, DR. (MSZP)
SCHIFFER JÁNOS, DR. (MSZP) Elég nehéz helyzetbe hozott engem miniszter úr. Először azért, mert azt mondta, megérti és köszöni is a kérdést, mert megint a figyelmet erre a problémára fordítja.
Én ezt a pozitív kapcsolódást ehhez a kérdéshez jó szívvel el is fogadhatnám. Gondot abban érzek, hogy említette, azok a jogszabályok, amelyek ezt a kérdést megoldják, ezek valamikor távlatban kerülnek a Parlament asztalára. Addigra vajon lesz-e még olyan intézmény, amelynek a privatizációjáról szó lehet? Addigra nem kerülnek-e ezek az intézmények is arra a sorsra, mint a bevezetőben említett intézmények, hogy eldózerolják őket vagy más célra adják el?
Természetesen vannak jó példák, én is tudok jó példákat. De az említett MOM Művelődési Házban is nem arról van szó, hogy nem tudta eltartani magát és ez terhet jelentett volna a vállalatnak. Egyszerűen arról van szó, hogy összekötik az irodaépülettel és adják el, mert csak ilyen feltételek mellett akarja megvenni a külföldi partner.
Én ezt a veszélyt nagynak érzem. Nagynak érzem azért is, mert ígéretet kaptunk már, ebben a témában volt már ígéret arra, hogy intézkedések születnek, és ezek az intézkedések nem születtek meg.
Tehát amikor én azt mondom, hogy nem tudom a konkrét dolgot elfogadni, azért mondom, mert nem tudom, hogy mikor fog megszületni az a jogszabály, az a határozat, amely valamilyen olyan gátakat fog teremteni, amit a miniszter úr is említett. Ezért én azt javaslom a tisztelt Háznak, hogy velem együtt ne fogadja el, hogy az illetékes bizottságok erről tárgyalhassanak, esetlegesen a törvénykezés folyamán előbbre kerüljön az a jogszabály, amely megteremthetné azt a feltételt, amiről a miniszter úr is beszélt. Köszönöm szépen. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť