ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm szépen. A következőket kívánom közölni: az én mérésem szerint – telefonösszeköttetésben vagyunk ugyanis a technika jóvoltából, a főtitkár úrnak van itt egy telefonja, a saját szobájával – Katona Béla szavainak elhangzásakor a csatlakozó módosító indítványnak nevezett indítvány nem volt még a Főtitkári Hivatalban. Utána, 17 óra 46 perckor, jegyeztem, történt az irat átadása. Nem volt okom, hogy magának a bejelentésnek a ténye alapján felfüggesszem a vitát mindaddig, amíg a vitában jelenlévők megismerkednek ezzel a javaslattal. Azóta folyik a villámgyors technika segítségével a szöveg sokszorosítása. Nekem elnöki teendőim mellett módom volt a szöveget máris áttekinteni. Ennek kapcsán két kérdést fogok intézni a Házszabályokkal összhangban az érdekelt két bizottság elnökéhez.
Az első kérdésem az érdekelt bizottságelnökökhöz – Kulin Ferenc a kulturális bizottság részéről, a másik elnök Salamon László a jogi és alkotmányügyi bizottság részéről – szól. Elek István szövege – a főtitkár úr most emeli ki az iratok közül – két paragrafus elhagyását javasolja. (Közbeszólások: Bekezdés!) Semmilyen más szövegmódosítást nem javasol. Ezzel szemben a most benyújtott kapcsolódó módosító indítvány egyoldalas szöveg beiktatását javasolja.
Megkérdezem tehát a két bizottság elnökét – különös tekintettel arra, hogy az egyik a jogi bizottság, a másik a kulturális bizottság elnöke –, hogy tekintik-e kapcsolódó indítványnak a Katona Béla által benyújtott egyoldalas szöveget akkor, amikor Elek István javaslata – idézem – a következőképpen hangzott: "Módosító javaslatot nyújtok be. A kiegészítő 10/A tervezet 2. §-a (2) és (3) bekezdése törlendő. Az (1) bekezdés 1. számozása elmarad." Ezek után megérkezett ez az átfogó javaslat, gondolom, már eljutott képviselőtársaimhoz… (Az elnök felmutatja a módosító javaslatot.) … egy oldal javaslat és egy oldal indítvány. A jelzett időpontban és körülmények között, olyan időpontban, amikor ismételten hallottuk, hogy a javaslat ellenzői mindenekelőtt az Országgyűlést az elpazarolt időtől féltik. Ez csak színező elem. Megmarad a két kérdésem a két elnökhöz.
Kérem nyilatkozatát. (Boros László jegyző feláll.) Jegyző úr, foglaljon helyet. (Derültség. Boros László jegyző mond valamit az Elnöknek, majd elhagyja az ülésetermet)
Ügyrendi kérdésben felszólaló: Dr. Kulin Ferenc, a kulturális, oktatási, tudományos, sport, televízió és sajtóbizottság elnöke

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť