ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Ezek után javaslatot teszek a ma kezdődő ülés tárgysorozatára.
1. A foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról rendelkező, 1991. évi IV. törvény módosítását indítványozó törvényjavaslat a 3244-es számon.
2. A bíróságokról rendelkező 1972. évi IV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat az 1849-es számon.
3. A szövetkezetekről szóló törvényjavaslat, illetve a szövetkezetekről szóló törvény hatályba lépéséről és az átmeneti szabályokról intézkedő törvényjavaslat a 2690-es és a 3126-os számon.
4. Az 1996. évben megrendezendő világkiállításról szóló törvényjavaslat a 3127-es számon.
5. A gazdasági társaságokról rendelkező 1988. évi VI. törvény, valamint a bírósági cégnyilvántartásról és a cégek felügyeletéről rendelkező 1989. évi 23. számú törvényerejű rendelet módosítását indítványozó törvényjavaslat a 2046-os számon.
6. Az 1991-92. évi vagyonpolitikai irányelvekről szóló országgyűlési határozati javaslat a 3067-es számon.
7. Rövidített címet mondok. A Belügyminisztérium volt III/III-as Csoportfőnökségének tisztjei és hálózati személyei adatait tartalmazó nyilvántartásnak, továbbá az egykori államvédelmi szervek és karhatalmi alakulatok tisztjei adatainak felhasználásáról szóló törvényjavaslat a 2294-es számon.
8. A pénzintézetekről és a pénzintézeti tevékenységről szóló törvényjavaslat a 2657-es számon, illetve a jogalkotásról szóló 1987. évi XI. törvény kiegészítését indítványozó törvényjavaslat a 2670-es számon.
9. A gyermek jogairól szóló, New York-ban kelt egyezmény kihirdetését indítványozó törvényjavaslat a 3234-es számon.
10. Az országgyűlési képviselők jogállásáról rendelkező 1990. évi LV. törvény 2. §-ának értelmezéséről szóló elvi állásfoglalás a 3489-es számon, illetve mentelmi ügyek tárgyalása.
11. A fegyverkereskedelmi törvény létrehozását indítványozó országgyűlési javaslat a 3006-os számon.
12. Interpellációk.
13. Kérdések.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az ülés tárgysorozatára tett fenti javaslatot. Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés – 7 államtitkári szavazattal – 253 szavazattal 8 ellenében, 4 tartózkodás mellett a napirendi javaslatot elfogadta.
Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy lehetőleg minden egyes napirendi pont megtárgyalására a napirend mellékletét képező ütemezés szerint kerül sor. Azonban máris jeleznem kell, hogy a gyermek jogairól szóló egyezmény kihirdetését indítványozó törvényjavaslat megtárgyalására – az előterjesztő kérésére – nem szerdán, hanem holnap, az interpellációk és kérdések elhangzását követően kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť