TAMÁS GÁSPÁR MIKLÓS (SZDSZ)

Full text search

TAMÁS GÁSPÁR MIKLÓS (SZDSZ)
TAMÁS GÁSPÁR MIKLÓS (SZDSZ) Tisztelt Elnök Úr! Úgy gondolom, hogy a Köztársaságot fenyegető veszedelmek ügye elég rendkívüli. (Derültség a jobb oldalon.) Örvendek, hogy önökben ez csak derűt vált ki.
Befejezem. Azt akarom mondani még – tisztelt Országgyűlés –, hogy a Parlament ugyan egy parlamentáris rendszerben mindenható. Angol mondás szerint a Parlament mindent megtehet, csak fiúból nem csinálhat lányt. (Közbeszólások: Nana!) Ez igaz, de van valami, ami a mi vitáinkon, de az én hozzászólásomon is, tisztelt Elnök úr, tisztelt Ház, túlmutat.
Ez pedig a törvények szelleme, amely a politikai hangulatok nyomására itt megtörtént visszaélések fölött áll. És a törvények szellemének védelmére kell fölhívnunk minden jóakaratú és szabadságszerető állampolgárt, tekintve, hogy – mint az önök reakciójából is láthatom – a Parlament ebben a pillanatban ezekkel a hangulatokkal szemben sajnos erőtlen. Köszönöm. (Nagy taps az ellenzéki padsorokban.)
Ilir Dushi úr által vezetett Albán Népi Gyűlés delegációjának köszöntése

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť