BALSAI ISTVÁN, DR. igazságügy-miniszter:

Full text search

BALSAI ISTVÁN, DR. igazságügy-miniszter:
BALSAI ISTVÁN, DR. igazságügy-miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Egy mondatban össze tudom foglalni a vita eredményeként kialakult helyzetet.
Egyetlenegy érdemi módosító indítvány van, amelyet a Kormány nem tud támogatni a bizottsággal egyezően, ez Vastagh Pál képviselő úrnak az az indítványa, amely szerint ugyan egyet lehet érteni a javasolt módosítással, tehát a pályázati rendszer bevezetésével, de ne a jelenlegi állások betöltőire, hanem csak a jövőben megüresedő állások tekintetében legyen hatályos. Természetesen teljesen ellentétes lenne ez a megoldás a törvényjavaslat céljával, és nem teremtené meg azt a szükséges közbizalmat, amelyet az ügyészi állások betöltőivel szemben joggal várunk el, és amelyet a vonatkozó másik törvényjavaslattal, a bírói állásokkal kapcsolatos pályáztatási rendszer bevezetésével el szeretnénk érni. Tehát ennek a módosításnak az elvetésével kérem a törvényjavaslat alkotmányügyi bizottság által javasolt módosítással való elfogadását. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť