BALÁS ISTVÁN, DR. (MDF)

Full text search

BALÁS ISTVÁN, DR. (MDF)
BALÁS ISTVÁN, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Csak címszavakban, rendkívül röviden.
Mindenekelőtt megállapítom, hogy Maczó Ágnes képviselőtársam hozzászólása nem kapcsolódott a konkrét előterjesztéshez. Ez nem azt jelenti, hogy érdemben határolnám el magamat attól, amit ő mondott, de ezt a tényt szeretném leszögezni. Tehát a kritika, amelyet elmondott, nem erre a javaslatra vonatkozott.
Fodor András Attila javaslata pedig két témát érint. Az egyik: ügyrendi javaslatok beépítését javasolja ebbe a konkrét, pici jogintézménybe, amellyel a módosítás foglalkozik. Az ügyrendi javaslatok, észrevételek lehetőségét általában megadja a Házszabály. Minden korlátozás nélkül bármely képviselő bármikor élt vele, ha úgy tetszik – egyéni véleményem szerint –, sokszor vissza is élt vele. Óriási ügyrendi vitáknak voltunk már tanúi, ami elvileg, ugye, fogalmilag kizárt lenne az ügyrendi kérdésekben, egyszóval ezt külön itt még egyszer hangsúlyozni és nevesíteni szükségtelenné vált.
A másik része pedig – hogy "törvényjavaslat" szó helyett "javaslat" szó szerepeljen – olyan fogalmi zavart jelentene a Házszabály keretein belül, amely álláspontom szerint nem engedhető meg. Ha ezt itt megtennénk, hogy egyetlenegy helyen a következetes "törvényjavaslat" szó helyett ezentúl "javaslat"-ot használna a Házszabály, ez csak újabb vitákat provokálna. Tanszékek alakítanának ki különböző tanszéki álláspontokat, megpróbálnák megfejteni, hogy mi a tudatos indoka egy ilyen eltérésnek, holott valójában semmi. Ezért nem tartom támogathatónak Fodor András Attila javaslatát. Köszönöm.
Határozathozatal

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť